Höstens resa till Frankrike, augusti 2015

Det börjar bli en vana för oss att precis som flyttfåglarna att dra söderut på hösten. Dessa resor tillhör årets höjdpunkter, iår inget undantag!

Vi hade hade det stora nöjet att igen få resa tillsammans med våra goda vänner Rolle & Stina. Möteplatsen var Autozug/Hamburg kvällen den 24/8 destination Lörrach. Allt packat o klart, rutterna laddade och morgon därpå gav vi oss iväg. Vädret lovade gott så ”Plan A, franska alperna gäller”;  Första dagen på fina landsvägar genom Schweiz, förbi Bern, Thun, Gstaad, Martigny och upp mot Chamonix (F).  Vi bodde bra på ett litet ställe i  St-Gervais-les-Bains nära Megève. Tanken var att följa Route des Grandes Alpes och passera några av de stora bergspassen. Så fick det bli.  Vi körde igenom kända och okända skidorter och mysiga byar i dalarna. Det blev en liten avstickare in i Italien också, nära Sestriere. Fantastiska utsikter var det gott om. Så här års är det ganska lugnt på vägarna och på sådana här turer träffar man trevliga människor och en o annan knäppis – ungefär som vi…  Väl nere i Provence tog vi av västrut längs  Gorges du Verdon .  En makalös sträcka, kallas ibland för europas Grand Canyon.  Vidare mot vårt Languedoc körde vi igenom området Luberon (Provence) där många konstnärer har slagit sig ner i någon av de mysiga ”innebyarna”. Vi stannade till i Roussillion och såg de fantastiska klipporna med ockra i många nyanser. Detta hamnar på vår ”åka-tillbaka-lista” !  Nästa stopp gjorde vi i  Arles längs floden Rhone. En mycket gammal stad med amfiteater och allt. Det var en romersk militärkoloni före kristus. Vi lägger också denna på listan!!

Nu hade det blivit eftermiddag, riktigt varmt och vi började bli trötta.  Vi rullade fint på småvägarna genom Camargue och förbi Montpellier. Nu var det inte långt till målet i Murviel lès Béziers  och där väntade diverse kylda drycker på oss!

Gott Nytt År alla!  Kör lugnt också 2016!

Klicka på bilderna för större bild och bildtext

 

Detta inlägg publicerades i MC Touring. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Höstens resa till Frankrike, augusti 2015

  1. Boel skriver:

    Hej och tack för ett trevligt inlägg! Min man körde ner en liknande sträcka i oktober! Jag hoppas att få åka med nästa höst! Vi har kört till södra Frankrike i över 20 år, både Languedoc och Provence och har fortsatt även sen barnen vuxit upp. Nu har vi en liten lägenhet i Nice och har vår mc här nere över vintern! Kanske kan vi mötas nångång! Jag har skrivit lite om våra mc-utfärder här nere i höst i vår blogg. Om ni vill läsa tror jag den finns på boelochfredriksblogg.blogspot.com eller googla Vårt franska kök. Hälsningar Boel Sjöberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s